Colofon

Colofon

Wie maakten deze site?

ADF jongeren is gemaakt voor en door jongeren. Een aantal jongeren met angst, dwang en fobieën, zowel thuiswonend als in behandeling bij de Bascule, hebben meegedacht over de vormgeving en inhoud van de website.

De teksten werden speciaal voor hen geschreven. Moeilijke onderwerpen, vaktaal en moeilijke woorden zijn soms vereenvoudigd, om ze begrijpelijk te maken. De informatie over de vormen van angst is algemeen gehouden. Bedenk dat angst, dwang en fobieën bij iedereen weer anders kunnen zijn. Voor uitleg kun je altijd bij een arts terecht.

De site is gemaakt door de ADF stichting. De ADF stichting is een landelijke patiëntenvereniging die zich inzet voor mensen met angst- en dwangklachten. Hieronder zie je de namen van de mensen die meewerkten aan deze website. De teksten over angst, dwang en fobieën zijn voorgelegd aan Frits Boer, kinder- en jeugdpsychiater. Angststoornissen hebben zijn speciale belangstelling.
Het onderdeel over BDD (Body Dysmorphic Disorder) werd ontwikkeld in het kader van het Project De Spiegel liegt. Dat werd mogelijk gemaakt door Stichting Voorzorg Utrecht en KF Hein Fonds. Bij dit onderdeel adviseerde Nienke Vulink, psychiater en BDD-specialist bij het AMC.

Auteur en redactie

Ed van Berkel - EdCom

Vormgeving

Hedie van Bannisseht - Pakweg

Ontwikkeling en programmeren

Harriet van Zuidervaart - Pakweg

Website-inrichting en digitale testen

Geert Jan Dussel - ADF stichting

Pr en publiciteit

Marjolijn Busman - The PR Factory

Promofilmpje en dwangfilmpje

Nico de Laat - Nico de Laat

Fotografie

Anne Lakeman - Anne Lakeman Fotografie

Projectbegeleiding

Marja de Kinderen - PROK Projectmanagement

ADF stichting

Het copyright voor de site berust bij de ADF stichting.
Iedereen zonder commercieel doel mag de teksten, vormgeving en geluidsfragmenten van de website met bronvermelding gebruiken. Geef het door als je dit doet. Wil je de teksten van deze site op een andere manier gebruiken? Vraag dan vooraf per e-mail toestemming aan de redactie.